Jori täälä moro, määpä sepostan tähän vähän mun ulkomaanharjoittelun juttuja

Perjantai 7.11. meni aikalailla samalla tavalla kun tuossa edellisessä postauksessa paitsi, että en käynyt tutustumassa vielä silloin työpaikkaani, vaikka oli tarkoitus.

Maanantai 10.11.

Maanantaina klo. 9.30 Miguel tuli noutamaan minut työpaikkatutustumiseen, joka sijaitsee ihan täällä Corralejossa, Bahia De Lobos nimisessä hotellissa (joka olisi pitänyt olla jo valmis, joten en saanut näyttää työtätekevältä siellä, koska lomailijat pian stressaantuisivat). Pikaisen tutustumisen jälkeen sainkin pitää loppupäivän vapaata.

Tiistai 11.11.

Tiistaina aloitin vasta työt. työaikani olivat 8-18, yhdellä tunnin ruokatauolla. Työpaikassani oli ainoastaan yksi englanninkielen taitoinen henkilö ja loput sepostivatkin kaiken espanjaksi, vaikka sanoin etten ymmärrä espanjaa. Ensimmäinen työpäivä meni aikalailla pistorasioita ja kytkimiä asennellessa ja miettiessä, että mitähän kukakin minulle sanoo. Todella kovia puhumaan ja vielä isoäänisiä nämä espanjalaiset.

Keskiviikko 12.11.

Keskiviikko meni aikalailla samoissa merkeissä, eipä mitään kummempaa kerrottavaa siitä päivästä.

Torstai 13.11.

Ainoa englannin taitoinen työkaveri lähti jollekkin toiselle työmaalle, joten hommat vaikeutui entisestään. Ei tullut juuri kuin seurattua että miten ne hommat täällä espanjassa toimii, kun kukaan ei voinut kertoa minulle mitään työtehtäviä. Hommat toimii espanjassa siihen malliin, ainakin sähkömiehillä, että mihinkään ei ole kiire, vaikka työmaa on myöhässä, hyvin kerkeää jutella mukavia kesken työpäivän.

 

Perjantai 14.11.

Eipä juuri mitään erikoista tapahtunut perjantainakaan, asentelin muutaman puhelinkaapelin, kun kukaan ei onnistunut vieläkään kertomaan mitään työtehtäviä. Työkaverit oivalsivat, että he voivat kertoa/kysyä asioita Google kääntäjän avulla, mutta kyllähän sen tietää kuinka hyvä Google kääntäjä on suomenkielessä, joten he joutuivat aikalailla kääntämään kaiken sana kerrallaan, jotta siitä jonkinlaista selkoa sai. Muutaman espanjankielisen sähkötöihin liittyvän avainsanan olen tähän mennessä oppinut, kyllä se siitä lutviutuu!