Ronski ja jarski

Maanantai aamuna hymyssä suin työmaalle. Pikaisten buenos diaksien jälkeen Ricardo käski meidän hypätä auton kyytiin ja lähdettiin hakemaan machinea.IMG-20141124-WA0002%5B1%5D.jpg

Maanantai meni tällä lätkätessä. Jos suomeen verrataan nii maa pölisee huomattavasti enemmän ja saa monta päivää yskiä pölyjä pihalle. Kone oli suomen vastaavien esi-isä kuten aika moni muukin masiina mihin täällä on päässyt käsiksi. 

          Tiistai oli siivouspäivä jota pidetään täällä aika usein. Keskiviikkona pääsimme taas työn makuun kun oli vuorossa raudoitus ja muotitus.Puolet päivästä meni nätissä ilmassa ja puolessa päivässä alkoi jotakin mitä en ole aiemmin kokenut. Ensin taivas mustaksi jonka jälkeen alkoi hirveä tuuli. Tuuli nosti kaiken pölyn ja hiekan ilmaan ja sitä oli kirjaimellisesti joka reiässä. Suojalasit oli suositeltavaa jos aikoi silmiä pitää auki.

 

Allu ja jannu

 

Maanantain alotettiin keräämällä tönäreitä ja kasaamalla ne paikallisen LT auton lavalle, jotka sitte myöhemmin käytiin kippaamassa pomon eli Marcon pihalle. Tie oli pitkä ja kuoppainen ja matkalla nähtiin vuohifarmi, joka haisi melko kodikkaalle, elikkä oulun sellutehtaalle. Loppupäivä sitten menikin siivotessa ja lajittelemassa puita käytettäviin ja käyttökelvottomiin, jotka täällä aavikolla hävitetään paikalliseen tapaan polttamalla, kuivien puskien ja heinien vieressä.

Keskiviikko 19.11


Bussissa aamulla jo huomasimme tummia pilviä tulossa kohti saarta. Ei mennyt montaa tuntia kun alkoi todella kova tuuli. Kauempana vuorien lähellä näkyi kovaa sadetta ja hiekkaa sekottuneena vesisateeseen. Kova tuuli haittasia työtä, silmät ja suu täynnä hiekkaa... Kova sade alkoi juuri kun olimme lähdössä bussipysäkille. Mutta onneksi meidän pomo Marco antoin kyydin pysäkille. Sen jälkeen täällä on ollut aika epävaikaista säätä, välillä saattaa sataa puolituntia ja sitten paistaa taas aurinko.
20141119_103525_HDR.jpg

Viikonloppu 21-23.11

Epävakainen sää jatkuu. Päivät meni ikkunan äärellä odottaessa jos se sää muuttuisi aurinkoiseksi ja pääsisi käymään jossain. Torstaina ostettiin pelikortit, huimat 90snt. Illat on menny korttia pelatessa, mustamaijaa ja pokeria.